tisdag 22 februari 2011

Lek inte med elden,kids!

Idag fjuttade någon eld på en papperskorg på ett av våra dass på skolan. En perfekt utrymning och ett fullt fungerande brandskyddssystem senare rann vattnet från sprinklersystemet rakt igenom alla våningar och allt såg bara för jävligt ut. salar och korridorer under vatten. Läromedel och elevarbeten gick förlorade. Kostnaderna för renoveringen lär bli skyhöga. Den stora glädjen i all bedrövelse är att ingen människa kom till fysisk skada.
Nu är det inte första gången det händer. Inte andra heller. Någon fjuttar på saker i tid och otid och det verkar lite sjukligt. OK, en gång kan man göra en dumhet, men när det flera gånger innebär full utryckning blir beteendet något helt annat. Jag hoppas de får tag på förövaren. För dennes och samhällets skull.
Annars gled snacket efteråt över till fallvi ska ha kameraövervakade korridorer och visst, fine, är det lösningen så blir det svårt att argumentera emot. Men jag tycker det är fan att vi inte kan ha bättre ordning på en skolamed barn,än att det behövs kameror för att de ska hålla sig lugna. Jag tycker det är fan att det ska behövas kamerabevis för att lösa saker. Jag tycker verkligen det är åt helvete!

Inga kommentarer: