söndag 22 april 2012

The search for mr Kukis- del 4!

Herman vred och vände på kortet. På ena sidan en bild på någon slags liten butik, på den andra ett slarvigt klottrat meddelande, en upprepning av den lille skumme mannens ord:
- Please find mr Kukis!
Ett vanligt foto.
- Ska vi leta upp affären, eller skita i det?
Ubbe ryckte till och tittade på sin bror.
- Ska vi? Ja, det ska vi. Vi letar upp den där jävla affären och frågar vad fan det är frågan om.
De reste sig upp och gick planlöst upp för en brant liten gränd, de mötte en sopgubbe, visade kortet och blev guidade genom en port, över en gård och nedför en trappa. Herman han tänka att allt var sjukt, då de plötsligt var framme. Kukis, barn- och kvinnokläder. En anspråkslös affär. De gick sakta in och där satt en fet man med en ännu fetare cigarr i mungipan.
- Mr Kukis? Ubbe försökte låta spansk. Gubben tog sakta ut cigarren och synade bröderna, uppifrån och ned. Han började skratta, först stilla men sedan allt högre och till slut hysteriskt. Herman och Ubbe tittade på varandra och sedan på gubben. Här satt en fet pösmunk och hånskrattade dem i ansiktet. Vad i helvete. Plötsligt slutade mannen skratta, vände sig om och tog fram ett stort, tjockt kuvert. Han reste sig upp och tog ett kliv fram, gjorde sig beredd att lämna över det, hejdade sig och gjorde en gest till bröderna att komma riktigt nära. Han viskade:
- Please find mr Kukis!
Sedan lämnade han över kuvertet och visade med hela sin kropp att de skulle gå därifrån.
Ute på gatan öppnade de kuvertet och tittade igenom dess innehåll. Ett papper, en bilnyckel och ett nytt foto. Pappret var ett kontrakt på en hyrbil, med hänvisning vart den skulle hämtas. Ubbe kliade sig ihuvudet.
- en sju-sitsig bil tydligen. För allihop då eller? Är det någon som vill att vi ska ta med våra familjer på nått jävla äventyr och leta efter en jävla snubbe vi inte har en aning om, av en anledning vi inte har en aning om. Seriöst? Vad är det för bil?
- Absolut senaste modellen! svarade Herman och räckte över det gulnade fotografiet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gokväll, Ubbe här. Blir det fortsätning idag?? :)