fredag 24 maj 2019

Meningslöshetens mästare- del 7

Abortfrågor, bensinpriser och invandringen. Sverige syntes förlamat, stå till midjan djupt i brun högerpolitik. Arga gubbar dominerade samtalet och den ena mer vettlös än den andra, då och då ackompanjerade av populistiska ledarskribenter kåta på klick och rampljus. Twitter var fönstret in i en värld, Facebook ett annat och den rimliga debatten lyste med sin frånvaro. Opinion LIVE on tour, typ.
Det fanns två saker man inte fick skämta om vid tillfället: Bensinupproret 2.0 och Greta Thunberg. Han hade vid ett par tillfället stått vid avgrunden och stirrat ned i den djupa ångestfåra som kommentarsfälten på sociala medier var, tänkt att han skulle kasta in en verbal brandfackla och springa därifrån. Men fan, det ledde ju bara till mer polarisering av debatten och samhället. Det ville han ju inte. Det dummaste han gjort var att skriva ett inlägg om grönsaksuppror och bilar, han ångrade det djupt efteråt och tänkte att det bara skapar dålig stämning. Samtidigt fanns det något i honom som ville testa hållbarheten i samtidens ledande frågor, han ville provocera för att se om frågorna höll. Det ultimata testet för sakers bräcklighet var ju om det gick att skämta med det, om man kunde driva med sympatisörerna, om självdistansen fanns där. Men nej, den saknades. Kanske var det också det som triggade honom lite extra? Att människor inte kunde se hur dumma de var ibland (för alla är dumma ibland).
- Hur i helvete kan du slå en så dålig pass, jävla idiotjävel!!! vrålade han från TV-soffan när Tjeckien kontrade in 1-0 mot Sverige i premiärmatchen av hockey-VM. Hans fru ryckte till och spände ögonen i honom.
- Skärp dig, för fan. Det är bara hockey. Folk gör väl så gott dom kan?
- SÅ GOTT DOM KAN??? DET ÄR VÄL INGET JÄVLAS DAGIS??? DET ÄR JU FÖR FAN VM???
Han sjönk ihop i soffan och muttrade, fortsatte svära och förbannade allt och alla.

Inga kommentarer: